La Fuliola vol recuperar les festes de la sembra, després de l’èxit del segar i el batre

16/07/2017

D’aquesta manera, l’organització vol fer créixer la festa i mostrar tot el cicle del blat

L’era s’ha omplert novament d’art durant la celebració de les Festes del Batre, aquest diumenge a La Fuliola, i és que enguany la celebració ha apostat per difondre un vessant del pagès més filosòfic i contemplatiu, amb la incorporació de les set arts a aquest espai. L’objectiu és fer créixer aquesta festa que ha assolit la seva 38a edició.

Una de les principals novetats de la festa ha estat la recuperació del concurs de pintura ràpida. Degut al seu èxit durant el dia del segar, el passat diumenge dia 2, l’organització ha preparat una nova edició pel dia del batre.

De cara a la tardor, l’organització vol ampliar la festa amb la celebració de la sembra, i d’aquesta manera fer créixer la festa, mostrant als visitants tots els cicles del blat, des de la sembra, fins a la sega.

A més, amb el blat recollit es vol elaborar una cervesa artesana pròpia per la festa de l’any vinent.

Durant el Batre també s’ha realitzat una lectura de poemes musicats, una exposició efímera als arbres amb dites relacionades amb el camp, a més de les tradicional exhibicions de les batudes. Han completat la jornada una mostra de tractors clàssics i els jocs de fusta per als més petits.

Francesc García