La Fundació Guinovart cerca les obres perdudes de l’artista

09/10/2018

“El pintor abstracte” i “El Tapís de la Mort” són les dues creacions amb què la Fundació vol comptar per les exposicions que culminaran amb l’Any Guinovart

De la gran quantitat d’obres que Josep Guinovart va crear al llarg de la seva vida, algunes són a l’abast de tothom i es poden veure a museus o galeries d’art. Altres, en canvi, van ser adquirides per col·leccionistes privats i se’ls hi va perdre la pista. És el cas de “El pintor abstracte”, una pintura de l’any 1952, i de “El Tapís de la Mort”, una instal·lació creada l’any 1973. Ara, amb motiu de la commemoració del desè aniversari del traspàs de l’artista, la Fundació Guinovart ha fet una crida per tal de recuperar les obres, ambdues necessàries per les darreres exposicions de l’any Guinovart.

L’Any Guinovart ha portat la figura i l’obra de l’artista per diversos punts de Catalunya, Espanya i Europa. L’efemèride culminarà amb dues exposicions. La primera, “Guinovart íntim, caps, retrats i autoretrats” s’inaugurarà el 13 d’octubre a l’Espai Guinovart d’Agramunt i estarà comissariada per Àlex Susanna. La segona, “Retrospectiva Guinovart”, s’exhibirà a la Fundació Vila Casas de Barcelona a partir del 24 de gener.

Francesc García