La Generalitat entregarà a la família del President Companys el certificat de nul·litat del seu procès judicial

11/10/2018

La consellera de Justícia insta al govern espanyol a complir el seu deure i demanar perdó per l'assassinat del president

La Generalitat de Catalunya lliurarà properament a la família de Lluís Companys el document que acredita la nul·litat del judici sumaríssim que va suposar el seu afusellament. Així ho ha anunciat aquest dijous la Consellera de Justícia, Ester Capella, en una visita al Centre d’Interpretació dedicat a Lluís Companys al seu poble natal, El Tarrós.

Durant l’acte, la consellera ha recordat que Companys ha estat l’únic president escollit democràticament a Europa que ha estat assassinat i, posteriorment, silenciat. A més, la consellera ha reclamat que l’Estat Espanyol compleixi amb el seu deure i demani perdó pels crims comesos injustament durant la dictadura franquista.

L’entrega del document de nul·litat arriba gràcies a la llei aprovada pel Parlament de Catalunya el juliol de 2017 a iniciativa del Conseller Mundó. Aquesta llei ha permès que més de 2.000 persones a Catalunya amb processos judicials per causes polítiques durant la dictadura franquista hagin obtingut el certificat de nul·litat d’aquest procediment.

Francesc García