La justícia tomba el toc de queda a Tàrrega i Bellpuig

20/08/2021

EL TSJC només autoritza mantenir-lo en 19 dels 148 municipis demanats pel Govern

El toc de queda no s’aplicarà a Tàrrega i Bellpuig després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) només hagi autoritzat mantenir-lo en 19 dels 148 municipis que demanava el Govern de la Generalitat. El tribunal ha tombat la sol·licitud de l’executiu al·legant que els nous criteris responen a qüestions d’ordre públic i no sanitàries. D’aquesta manera, el confinament nocturn que havia d’entrar en vigor als municipis urgellencs a partir d’aquest divendres, entre la una i les sis, queda sense efecte.

La limitació de la mobilitat només es mantindrà a les poblacions amb una incidència acumulada en els darrers set dies (IA7) superior a 400 casos per cada 100.000 habitants. Aquestes són Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

Recordem que el Govern va aprovar dimarts, en el marc del Procicat, demanar la pròrroga del toc de queda nocturn set dies més per contenir la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. La nova resolució modificava els criteris per aplicar-lo i fixava una incidència acumulada en els darrers set dies superior a 125 casos per cada 100.000 habitants, en poblacions de més de 5.000 habitants, mentre que fins ara el llindar se situava als 250 casos.

Paral·lelament, el TSJC sí que ha avalat mantenir la limitació de 10 persones en reunions familiars i socials, així com la limitació del 70% de l’aforament en actes religiosos a tot el territori de Catalunya.

L'Urgell TV - ACN / Foto: SEGRE