La Mª de Déu dels Dolors ja disposa d’una sala d’exposició a Bellpuig

14/09/2018

L’espai l’han inaugurat aquest divendres l’alcalde de Bellpuig i el president de la Diputació de Lleida

Bellpuig disposa des d’aquest divendres d’una sala d’exposició dedicada a la Mare de Déu dels Dolors. L’alcalde del municipi, Salvador Bonjoch, juntament amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, han estat els encarregats d’inaugurar l’espai. Tot i que per ara el museu només consta de dues sales amb els sis passos de la processó i diversos materials vinculats a aquest esdeveniment, des de l’Ajuntament asseguren que ja es treballa en una possible ampliació.

La construcció d’aquest espai situat a l’antic escorxador de Bellpuig ha suposat una inversió de 70.000 €, la meitat dels quals han estat aportats per l’Institut d’Estudis Ilerdencs. I és que com ha assegurat Reñé, des de la Diputació volen posar en valor els elements d’una de les processons més històriques de les Terres de Ponent.

Aquest nou espai també compta amb sis sales, una per cada pas, on podran guardar tot allò que utilitzen durant la processó. D’aquesta manera es posa fi a la que havia estat una reivindicació constant des de la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors.

La sala d’exposició dels Dolors serà visitable tot l’any, tot i que els que estiguin interessats en veure-la, s’hauran de posar en contacte amb l’Oficina de Turisme de Bellpuig.

Francesc García