La Nit del Tararot més reivindicativa, a la Festa Major de maig de Tàrrega

04/05/2019

25 grups de cultura popular, vinguts de tot Catalunya, amb un total de 800 actuants • La Nit del Tararot se celebrarà el dissabte 11 de maig a les 22.30 h, a la plaça Major

La Nit del Tararot, l'espectacle de referència de la Festa Major de maig de Tàrrega i un dels espectacles de cultura popular més innovador del panorama català, comptarà enguany amb un guió reivindicatiu. La lluita per les llibertats i la força del poble seran claus per combatre les forces autoritàries del mal.


Per dur a terme l'espectacle hi participaran tots els elements folklòrics de la ciutat i 25 grups vinguts d'arreu de Catalunya que hi participaran amb bestiari, gegants, diables, castellers i falcons. Entre ells destaquem dos dels elements de bestiari més grans del territori català, com és el Cavall dels Nebot de Riudoms i un Drac molt peculiar de més de 850 kg, així com un dels elements més antics que tenim a Catalunya, com és la Mulassa de Barcelona que enguany compleix 451 anys. En total, uns 800 actuants donaran forma a l'espectacle, que any rere any evoluciona i es reinventa.


Com a novetat d'enguany, després de l'esperada pedregada, l'espectacle culminarà amb una breu cercavila amb inici i final a la mateixa plaça Major, per tal que tothom pugui gaudir de tots els elements actuants.

La Nit del Tararot se celebrarà el dissabte 11 de maig a les 22.30 h, a la plaça Major. 

 

La Nit de Tararot és un espectacle de cultura popular que destaca en l'àmbit visual i sonor i on ressalta la participació del públic buscant la màxima interacció amb els elements actuants. Sota el fil argumental de la rivalitat històrica entre dos barris de Tàrrega, el barri del Carme i el de la Mercè, cada any es crea un espectacle teatralitzat, on els elements folklòrics targarins conjuntament amb les colles de cultura popular i bestiari convidats participen en la seva màxima expressió festiva. I tot plegat sota la batuta d'un pregoner que fa de fil conductor de l'obra.

La nit del Tararot ha estat guardonada amb un premi BEST de l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

 

Presentació de la nova bèstia Cucafera

L'Associació Guixanet ultima també aquests dies els preparatius de l'Eixideta, l'espectacle de cultura popular protagonitzat pels infants de Tàrrega, amb la participació directa de totes les escoles i entitats de cultura popular targarines. Durant la celebració, que s'obrirà amb la recuperada tronada, es presentarà el nou element de bestiari de Targalets. La bèstia és una Cucafera que serà qui acompanyarà el grup de tabals infantil de Guixanet en totes les seves sortides.

Infolleida