La revista Xercavins de Verdú celebra el seu 20è aniversari amb una jornada d'activitats

22/01/2020

Serà el diumenge i els actes començaran amb la presentació d’un mural ceràmic de grans dimensions que s’ubicarà a la façana de la Seu d’Entitats

El diumenge 26 de gener l’Associació Cultural Xercavins de Verdú celebrarà el 20è aniversari de la publicació local. L’entitat ha preparat un seguit d’activitats per commemorar l’efemèride i deixar constància de la fita assolida. Des de fa unes setmanes s’està duent a terme un concurs per escollir la millor portada de tots els números publicats. Els actes de diumenge començaran amb la presentació d’un mural ceràmic de grans dimensions que s’ubicarà a la façana de la Seu d’Entitats. El mural, obra del ceramista verduní Enric Orobitg, escenifica una pàgina de la publicació amb la recreació amb relleu de les notícies que apareixen a les pàgines de Xercavins al llarg de l’any.

Al migdia el castell acollirà l’acte central de l’aniversari, amb la presentació del número 80 de la revista i d’una publicació editada en motiu dels 20 anys. La celebració finalitzarà amb un dinar popular al mateix castell.

La revista, de periodicitat trimestral, arriba als vint anys de vida amb 260 subscriptors i una trentena de col·laboradors habituals. Cal destacar que al llarg dels 80 números editats fins al moment hi ha col·laborat unes 250 persones i entitats que són homenatjades a la portada del número que es presentarà el proper diumenge.

Cal recordar que en motiu del vintè aniversari de la revista, l’Ajuntament de Verdú va atorgar el passat mes d’octubre la distinció Piador de l’any a la revista i a l’entitat cultural.
Infolleida