La Vall del Corb comptarà amb una farcida programació cultural aquest estiu

29/06/2017

El cicle de concerts "Trencant el silenci a la Vall del Corb" i el cicle "Viu el Patrimoni" són les principals propostes

La directora de l’IEI, Montserrat Macià, ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació del segon cicle de concerts Trencant el silenci a la Vall del Corb i el cicle Viu el Patrimoni, que se celebraran entre els mesos de juliol i agost. La presentació ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’IEI i ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch; i de la representant de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Assumpta Esquix.

Les dos activitats funcionaran de forma paral·lela i amb el mateix objectiu: fer un maridatge entre el patrimoni cultural i la música, de manera que es potenciï l’interès del públic pel coneixement del territori i d’artistes de tot arreu.

Durant la seva intervenció la directora de l’IEI i la representant de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural han coincidit en assenyalar la importància de crear xarxa per fer viu el patrimoni i aconseguir que la gent se’l faci seu. També han insistit en el fet que cal valorar i estimar el patrimoni de què es diposa perquè forma part de les arrels de totes les societats.

De la seva banda, Salvador Bonjoch ha recordat el gran èxit que va tenir la primera edició del cicle, superant els 600 espectadors i que la intenció es anar-ho obrint a d’altres municipis de la zona, com ja passa aquest any.

Pel que fa al segon cicle de concerts de música i patrimoni en viu, Trencant el silenci a la Vall del Corb, tindrà lloc els dies 8, 15 i 29 de juliol i coincideix amb la celebració de l’Any Internacional del Circ. L’organització dels concerts és una iniciativa de l’IEI, el Consell Comarcal de l’Urgell i els ajuntaments de Nalec, Sant Martí de Maldà i Guimerà .

Les esglésies barroques de Nalec i Sant Martí de Maldà i el convent de Vallsanta són els escenaris escollits per a aquesta proposta musical, que vol acostar a urgellencs i visitants la riquesa del patrimoni arquitectònic i cultural de la zona. Enguany, l’arpa torna a ser l’instrument protagonista gràcies a la reconeguda Berta Puigdemasa, acompanyada de les actuacions de circ.

L’objectiu es fer una barreja entre música, art, i cultura que permeti gaudir al visitant del potencial de la zona, des de tots aquests punts de vista.

De la seva banda, el cicle Viu el Patrimoni, impulsat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural planteja tres escenaris diferents: el Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, el Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig; i el conjunt rupestre Roca dels Moros del Cogul com a indrets on es farà aquest maridatge entre música i patrimoni, també amb la presència de Berta Puigdemasa.

Infolleida