La XIV Fira de l’Ametlla de Vilagrassa estreny llaços amb La Fuliola

13/09/2017

El certamen es celebrarà aquest cap de setmana amb una exposició de tractors antics i la plantada de “L’Ametller de Vilagrassa” com a novetats

Vilagrassa celebra aquest cap de setmana la XIV Fira de l’Ametlla amb La Fuliola com a municipi convidat, fet que proporciona la presència tant dels seus productors més representatius de l’economia local, com dels artistes que promocionen aquesta localitat de l’Urgell. En aquest sentit, Alba Pérez, Pilar Caralps i Karel Stoop oferiran la seva obra en una exposició conjunta, que s’inaugurarà dissabte.

La nova edició de la Fira de l’Ametlla arrencarà divendres amb una Jornada Tècnica de l’Ametller on diversos ponents parlaran sobre els ametllers en regadiu.  

Diumenge serà el dia més àlgid amb la inauguració del certamen, a càrrec del Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, el tradicional esmorzar, el mercat de productes artesanals i alimentaris, i els concursos de pujada d’un sac d’ametlles amb corriola al campanar. Durant la jornada també tindrà lloc l’entrega de l’Ametlla de Plata al guitarrista Carles Trepat, l’Homenatge a la Pagesia, que enguany recaurà sobre Antoni Tosquella, i el reconeixement a l’actriu Mont Plans com a Corriolàire Major.

Com a novetats, destaquen l’exposició de tractors antics i la plantada de  “L’Ametller de Vilagrassa”, una escultura que serà elaborada en forja per un grup de cinc artesans ferrers durant el mateix dia de la fira.

Paral·lelament al certamen, l’Ajuntament de Vilagrassa aposta per potenciar l’ametlla, amb un projecte de turisme familiar.

Aquest jardí permetria donar una major visibilitat a Vilagrassa, alhora que donaria més empenta a la pagesia local i a les empreses situades a la zona.

Francesc García