L’Ajuntament de Tàrrega finalitza l’expropiació d’horts vora el riu Ondara

07/11/2018

El consistori licitarà durant el desembre les obres per convertir l’espai en zona de passeig

L'Ajuntament de Tàrrega ha culminat el procés d’expropiació de parcel·les afectades pel projecte de millora ambiental que es vol dur a terme al tram de la llera del riu Ondara vora el Parc Esportiu. Les expropiacions han afectat cinc horts que ocupen més de 3.000 metres quadrats de superfície. El consistori vol transformar aquest espai de la riba en un lloc de passeig i lleure que s’estendrà fins al pont de la circumval·lació est, a l’avinguda de la Ronda. Serà un corredor natural de 885 metres de longitud que es comunicarà amb l’anomenada Via Verda, la ruta de passeig que uneix el nucli urbà i el poble d’El Talladell seguint el curs de l’Ondara.

L’àmbit d’actuació del projecte comprèn un total de 10.700 metres quadrats, que inclouen els cinc horts expropiats i 1.000 metres quadrats de sòl municipal a més de la zona de domini públic hidràulic. El regidor d’Urbanisme, Martí Pijuan, ha assenyalat que el projecte d’actuació ja fou redactat i aprovat fa un temps. Per això, el consistori targarí confia a poder licitar les obres de la llera de l’Ondara durant el proper mes de desembre, amb previsió d’execució per a principis de l’any 2019.

El projecte, amb un pressupost de 60.091 euros (IVA inclòs), preveu la consolidació ambiental de la riba deixant endreçat tot aquest sector. A més de l’habilitació d’un espai de passeig transitable, es desbrossaran els punts degradats de l’entorn del riu; es refaran talussos malmesos per la riuada de l’any 2015; i es recuperarà l’hàbitat de ribera que li correspon. Amb les obres també es contribuirà a pal·liar els efectes de possibles crescudes de l’Ondara, les quals acostumen a provocar inundacions en finques adjacents.

Infolleida