L’Ajuntament de Tàrrega adapta la rebuda de la Flama del Canigó als protocols de seguretat sanitària

16/06/2020

L’acte es trasllada al pati de l’Escola Maria-Mercè Marçal amb aforament limitat

L’Ajuntament de Tàrrega mantindrà la festa de Sant Joan en el seu calendari si bé adaptarà la celebració a les mesures de seguretat i higiene sanitària contra la pandèmia. L’acte emblemàtic del programa serà, un any més, la rebuda de la Flama del Canigó, la qual es traslladarà al pati de l’Escola Maria-Mercè Marçal (habitualment es convocava a la plaça del Carme). En el nou recinte, el consistori podrà limitar l’aforament i evitar aglomeracions vetllant pel compliment de la distància social. Per assistir-hi, caldrà fer una reserva prèvia al web www.culturatarrega.cat, un nou protocol que la Regidoria de Cultura també ha implantat en altres activitats previstes els propers dies. Els espectadors, que hauran de dur mascareta, accediran al recinte de forma esglaonada.

La festa dels Països Catalans tindrà lloc el dimarts 23 de juny a partir de 2/4 de 8 del vespre, quan la Flama del Canigó arribarà a la localitat. La vetllada per donar la benvinguda al solstici d’estiu es completarà amb una acció reivindicativa del col·lectiu VinyArtístics (promoguda per Òmnium Urgell-Segarra), la lectura del Manifest, l’actuació dels Diablets de BAT i una audició (sense ballada) de sardanes a càrrec de la Cobla Tàrrega. Val a dir que el Manifest que enguany acompanya el foc ha estat signat per 10 ciutadans anònims que han viscut en primera línia la lluita vers la Covid-19. En aquest sentit, des de diversos àmbits es fa una crida perquè la festa de Sant Joan esdevingui un homenatge al personal sanitari i d’emergència així com a tota la societat civil que es mobilitzà per fer front a la pandèmia.

Responsabilitat i seguretat
En finalitzar l’acte, l’Ajuntament de Tàrrega proposa de continuar la celebració a casa sota un caire familiar i amb grups reduïts. En aquest sentit, i atenent les recomanacions de la Direcció General de Protecció Civil, la capital de l’Urgell no autoritzarà la celebració de fogueres, sopars i revetlles populars a l’espai públic per evitar aglomeracions de gent. D’altra banda, i tractant-se d’una tradició en què s’acostuma a llençar petards, es desaconsella l’ús de gel hidroalcohòlic i altres productes inflamables apel·lant de nou a la responsabilitat i la seguretat.

InfoLleida