L’Ajuntament de Tàrrega assumeix la gestió directa de les piscines municipals d’estiu

28/05/2020

El consistori també ha trobat pertinent aprovar la municipalització del servei d’abastament d’aigua

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat el nou model de gestió directa de les piscines municipals d’estiu, que passarà de nou a mans de la Regidoria d’Esports una vegada ja finalitzat el conveni amb el Club Natació Tàrrega. La proposta s’ha aprovat al ple d’aquest dijous, tot i que hi ha hagut discrepància per part de l’oposició

El regidor d’Esports, Silveri Caro, ha asseverat que “tot i que el servei serà deficitari, ens dotarem del personal necessari que garanteixi l’obertura de les piscines vetllant alhora per la salut de les persones”. La gestió directa de les piscines ha rebut el vot favorable d'ERC, CUP i PSC i el vot contrari de Junts per Tàrrega, que ha lamentat “manca de transparència” en la decisió. Pel que fa a l’apartat d’urbanisme, s’ha aprovat per unanimitat una nova modificació del POUM per poder ampliar la superfície màxima dels magatzems d’usos agrícoles fins als 8.000 metres quadrats.

D’atra banda, el consistori targarí s’ha adherit a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública. L’objectiu és preparar una possible gestió pública directa del servei d’abastament d’aigua. L’objectiu és que els beneficis del servei retornin a la societat i que no se’n privi ningú per motius econòmics o socials. Tàrrega ha fet així un pas endavant cap a una gestió pública i directa de l’abastament d’aigua. Cal destacar que l’empresa Sorea s’encarrega actualment de gestionar les xarxes d’aigua de boca i sanejament a Tàrrega segons una concessió vigent fins a l’any 2024. La proposta d’acord ha rebut els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i els vots contraris de Junts per Tàrrega.

La sessió plenària també ha servit per aprovar una modificació de pressupost en què es transferiran 15.000 euros de la Festa Major per pal·liar els efectes de la pandèmia. . La cancel·lació de moltes activitats del programa ha generat la disponibilitat de partides que el consistori vol dedicar a iniciatives de dinamització com la campanya que prepara la Regidoria de Promoció Econòmica. Junts per Tàrrega s’ha abstingut a la votació.

En canvi, ha rebut suport unànime de tots els grups la suspensió del pagament de la taxa d’ocupació de via pública al sector del comerç, hostaleria i restauració en relació al període comprès entre l’entrada en vigor de l’estat d’alarma i fins al proper 31 de desembre. S’hi podran acollir activitats com les terrasses de bars i restaurants o els paradistes del mercat setmanal del dilluns. El regidor de Finances, Dani Esqué, ha detallat que amb aquesta mesura d’alleujament fiscal es deixaran d’ingressar 65.764 euros a les arques municipals.

InfoLleida