L’Ajuntament de Tàrrega forma els seus treballadors per eradicar possibles casos de LGTBIQfòbia

12/03/2019

Assessorament al personal de diferents àrees de l’ens a càrrec de l’associació Colors de Ponent

L’Ajuntament de Tàrrega imparteix sessions de formació a la plantilla municipal en relació als drets de les persones LGTBIQ+. L’objectiu és orientar i sensibilitzar els treballadors i les treballadores de l’ens en la detecció i l’eradicació de possibles conductes d’homofòbia, bifòbia i transfòbia a la societat. Les sessions s’adrecen a professionals de la salut, l’educació, el món laboral, els serveis socials, els cossos de seguretat, l’esport, el lleure o la comunicació entre altres. L’associació Colors de Ponent desenvolupa el programa de sessions, organitzat en diversos torns per facilitar l’assistència de tot el personal.

“Amb aquesta iniciativa promovem la igualtat efectiva de les persones LGBTIQ+”, ha apuntat el regidor de l’Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera Baix, alhora que “donem compliment a la llei 11/2014 segons la qual les administracions públiques hem de garantir la formació del personal en aquest àmbit”. Segons l’esmentada llei, els i les professionals de les administracions han de comunicar als cossos de seguretat i als òrgans competents si tenen coneixement d’una situació de risc o sospita fonamentada de discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

La formació també capacita la plantilla municipal de Tàrrega a adquirir habilitats i coneixements per abordar situacions que vulneren els drets de les persones LGTBIQ+. A la vegada es promou el treball coordinat i efectiu. Una altra de les sessions de formació també s’ha adreçat a regidors i regidores de l’arc consistorial (govern i oposició), a càrrec de Maria Lluïsa Jiménez Gusi, responsable de l’Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones LGBTIQ+ de la Generalitat de Catalunya, i de Regina Cairol Berengueres, referent de la DGACC, DGF i DGI dels Serveis Territorials de Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Servei d’Atenció Integral a Tàrrega
L’Ajuntament de Tàrrega va habilitar l’any passat, amb suport de la Direcció General d’Igualtat, el Servei d’Atenció Integral (SAI). Es tracta d’un punt municipal de suport i acompanyament a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBI fòbia per la seva orientació sexual o identitat de gènere. També té com a objectius fer visible la diversitat sexual i de gènere a la societat; dissenyar estratègies de sensibilització; i elaborar informes sobre la situació de les persones LGTBI al territori. La Regidoria de Polítiques d’Igualtat gestiona en xarxa aquest servei amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. El SAI de Tàrrega s’ubica a l’edifici municipal de l’antic escorxador, al carrer de La Solana. És un espai d’accés obert a la comunitat i garantint la discreció de l’atenció.

Infolleida