L’alcaldessa de Tàrrega insisteix en la necessitat de construir carrils laterals a l'A2

08/07/2019

Alba Pijuan es reuneix amb el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha mantingut aquest dilluns una reunió de treball amb el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, a la Casa Consistorial de la capital de l’Urgell. Ha estat la primera trobada entre ambdues institucions des que Alba Pijuan Vallverdú va prendre possessió del càrrec d’alcaldessa el passat mes de juny. En el decurs de la sessió s’han posat damunt la taula projectes, accions i necessitats en favor del territori, posant de manifest la necessària col·laboració institucional i el treball conjunt.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha reiterat la necessitat de construir carrils laterals a l'autovia A-2 al seu pas pel terme municipal. L’habilitació de calçades laterals suposaria una millora de la mobilitat i evitaria de desviar el trànsit per l’interior del nucli urbà en cas d’accident. Les calçades laterals discorrerien al llarg de cinc quilòmetres, entre els punts 505 i 5010. L’alcaldessa de Tàrrega també ha insistit a intensificar les tasques de manteniment de l’autovia A-2. D’altra banda, Alba Pijuan Vallverdú ha expressat el neguit per les deficiències i mancances que pateix la línia de tren Lleida-Manresa (R12). L’alcaldessa ha subratllat la necessitat de pal·liar els dèficits de la línia i augmentar la inversió per evitar incidències que trasbalsen els usuaris com retards o interrupcions del servei.

José Crespín, d’altra banda, ha confirmat l’aportació de l’1,5% Cultural del Ministeri de Foment que ajudarà a finançar el projecte de restauració dels tres torricons del Parc de Sant Eloi, coneguts popularment com les “mirandes”. Les estructures formen part de la fortificació que envolta el pla de l’ermita. La inversió total ascendeix a 97.278 euros i el Ministeri de Foment en sufragarà un 75%. Es tracta d’una línia d’ajuts, com a conseqüència de l'execució de l'obra pública, destinats a la recuperació i rehabilitació d’elements del patrimoni històric i arquitectònic. L’Ajuntament de Tàrrega preveu executar els treballs l’any 2020. El subdelegat del Govern ha desitjat molts encerts a l’alcaldessa en el nou mandat municipal.

Infolleida