L'ARC destinarà 100.000 euros a millorar la gestió dels residus d'algunes comarques lleidatanes

12/11/2018

L'ajut també contempla l’elaboració del projecte del nou centre per al tractament conjunt de la fracció resta per aquestes comarques

L’Urgell és una de les comarques de la demarcació de Lleida que rebrà subvencions de l’Agència Catalana de Residus de Catalunya (ARC) per la millora de la gestió de residus municipals. Els ajuts s’emmarquen dins del Pla Territorial Sectorial d’Infraestructures de Gestió de Residus Municipals de Catalunya (PINFRECAT20), elaborat amb la finalitat d’impulsar el desplegament dels sistemes de tractament de residus, i donar compliment a l’objectiu de tractar prèviament al 100% els residus abans de la seva disposició final a tot Catalunya.

Concretament, l’ARC ha atorgat 100.000 euros als consells comarcals de l’Urgell, el Pla d’Urgell, les Garrigues i la Noguera per impulsar un nou centre de tractament de residus municipals per a la gestió conjunta de la fracció orgànica, i també la gestió del projecte i les obres dels centres de transferència necessaris per a optimitzar el transport de residus cap a aquest centre de tractament. Les noves infraestructures completaran la planta existent a Tàrrega. Aquest ajut també servirà per a l’anàlisi previ del nou centre de tractament de residus, la redacció del projecte tècnic corresponent, i la preparació de documentació per a la seva tramitació.

Infolleida