L’Associació Alba presenta la nova llar residència de Sant Martí de Riucorb

04/03/2017

El projecte ha estat possible gràcies a l’aportació d’1.500.000€ de la Fundació Josep Anton Cerqueda

Fa dos anys l’Associació Alba impulsava la creació d’una llar residència per a persones amb discapacitat a Sant Martí de Riucorb. Ara el projecte és quasi una realitat, ja que a finals d’abril, l’entitat posarà la primera pedra i donarà començament a les obres, gràcies al suport econòmic de la Fundació Josep Anton Cerqueda, que ha aportat 1.500.000€.

Aquesta instal·lació, que disposarà de 24 places, serà un edifici innovador i que generarà un gran impacte al territori, i és que a més de donar servei als residents, també serà un espai obert a la ciutadania, un centre de dia per a gent gran amb una zona d’estimulació multisensorial, i es preveu que en el futur pugui ser una residència també per als avis del municipi.  

El nou equipament s’ubicarà en un edifici a mig construir cedit per l’Ajuntament de Sant Martí de Riucorb, i comptarà amb una superfície de 1.350 metres quadrats. A més, Jornet Llop Pastor ha dissenyat una residència amb una construcció eficient, sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

La previsió d’inversió del projecte és de 2.350.000€. L’Associació Alba també contribuirà en la construcció amb una aportació de 200.000. La resta del finançament es preveu obtenir a través d’ajudes públiques de les Administracions i de diverses accions de captació de fons.

Francesc García