L'atleta Raül Arenas col·labora amb la salut mental en el cinquè repte solidari

24/09/2021

Correrà els 216 km que separen Les de Tàrrega entre el 12 i el 14 de novembre

L’atleta targarí Raül Arenas ha anunciat en què consisteix el cinquè repte solidari en el marc del projecte Sempre Endavant, amb el qual pretén recaptar fons per a les persones que pateixen problemes de salut mental. Per aconseguir-ho, Arenas correrà de forma ininterrompuda els 216 quilòmetres que separen el municipi de Les, a la Val d’Aran, amb Tàrrega, a l'Urgell en dos dies, entre el 12 i el 14 de novembre.  Es tracta d’un recorregut similar al que que havia de fer l’any passat amb el seu quart repte, a favor d’AFANOC Lleida, però que a última hora es va veure obligat a canviar-lo per les restriccions sanitàries de la pandèmia de la Covid. En aquesta ocasió l’ha modificat una mica i pujarà pel Montsec, fet que allargarà el recorregut 16 km més.

Arenas ha explicat que aquest és un repte “molt especial” perquè el seu propòsit era arribar a completar cinc reptes solidaris a la vegada que un familiar molt proper va patir una depressió. En aquest sentit, l’atleta targarí ha viscut els problemes de salut mental de prop i és plenament conscient de la seva gravetat. A més, enguany La Marató de TV3 està dedicada a la salut mental. Concretament, Raül Arenas destinarà els diners que reculli a La Marato de TV3 a través del Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental de Tàrrega.

Com ja va fer l’any passat, Arenas proposa a la ciutadania que se sumi a aquest repte solidari des de casa. Així, tots aquells que ho desitgin poden adquirir un dorsal solidari i ajudar a l’atleta targarí a sumar més quilòmetres. Els interessats podran inscriure’s al repte solidari a través d'aquest formulari (tenen temps fins al 13 de novembre). Cada inscripció inclou una donació mínima de 5 euros. Entre tots els inscrits, es farà un sorteig de diferents obsequis a l’arribada, prevista el diumenge 14 de novembre a les 12 del migdia a la plaça del Carme.

Arenas ha demanat als participants que pengin fotos a les xarxes socials corrent o caminant amb el hashtag #sempreendavantsalutmental i etiquetant @sempreendavant_raularenas, @srctarrega i @lamaratotv3.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)