L’atleta targarí Raül Arenas correrà 190 km sense aturar-se per la iniciativa solidària ‘Sempre endavant’

13/03/2019

Sortirà de Llívia (la Cerdanya) aquest dijous dia 14, a les 7 del matí, i arribarà a Tàrrega el dia 16, a les 6 de la tarda, en una acció destinada a recaptar fons per la publicació d’un conte infantil d’una noia amb mobilitat reduïda i dificultat en la parla que va patir un accident de trànsit l’any 2000

L’atleta targarí Raül Arenas correrà –sense aturar-se– 190 kilòmetres entre Llívia (la Cerdanya) i Tàrrega entre els dies 14 i 16 de març per recaptar fons per a la publicació d’un conte infantil escrit per Noe Gaya, una noia amb mobilitat reduïda i dificultat en la parla que va patir un accident de trànsit l’any 2000.

El projecte preveu que Arenas surti de Llívia aquest dijous 14 de març, a les 7.00 hores i que en una cursa ‘non-stop’ arribi al carrer del Carme de Tàrrega, al voltant de les sis de la tarda del dissabte 16 de març. L’atleta targarí anirà acompanyat d’una furgoneta que li subministrarà l’avituallament.

Arenas ha explicat que aquest projecte esportiu i solidari va néixer quan, pujant un cim, es va trobar una pedra amb el dibuix d’una papallona i un paper dins d’una bossa, fet per la Noe Gaya que, degut a la seva manca de mobilitat, i pels problemes per accedir a les muntanyes, volia que fossin esportistes i excursionistes els que les portessin als cims.

Per aquesta iniciativa, Arenas ha rebut el suport de 135 empreses del territori, entitats i institucions, i ha elaborat unes samarretes solidàries per ajudar a donar visibilitat a la iniciativa.

Arenas ha explicat també que rebrà l’aixopluc de la gent al pas pel territori. Per exemple, ha confirmat que en el seu pas per Martinet, els pares de Kilian Jornet l’estaran esperant amb un grup de joves que el rebran en aquest municipi de la Cerdanya, i que l’últim quilòmetre de cursa el farà acompanyat de la mateixa Noe Gaya, amb qui presentarà la maqueta del que ha de ser el conte titulat ‘Aprenent a volar’. La seva arribada a Tàrrega estarà complementada per diverses activitats que ja s’iniciaran a les 5 de la tarda, amb música, sortejos, gegants i grallers.

Aquesta és la tercera iniciativa que endega aquest atleta de Tàrrega, sempre amb la voluntat de posar la pràctica esportiva al costat de la solidaritat. Les anteriors van ser l’any 2016, en benefici de l’Associació Alba, recorrent 423 km en cinc etapes; i l’altre, l’any 2018, anant des de la Val d’Aran a Tàrrega (180 km), en benefici de Laura Galán, que pateix una lesió cerebral i ha de visitar-se als Estats Units cada sis mesos.

Noe Gaya ja va escriure un conte titulat ‘El camí de la papallona’, en el qual explica les seves experiències personals quan va patir l’accident de trànsit.

El seguiment de la cursa es pot fer a través dels perfils de Facebook i Instagram de l’atleta: raularenasisaac, i de twitter @RaularenasIsaac.

Infolleida