Laura Villalba rep el 33è premi Valeri Serra

25/03/2018

La doctora en filologia catalana ha estat premiada per l'obra sobre la vida de la folklorista Adelaida Farré

Laura Villalba Arasa ha estat la guanyadora del 33è Premi Nacional Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular amb l’obra “Adelaida Ferré i Gomis: l’art de brodar rondalles”.

El lliurament de premis va tenir lloc al Teatre Armengol de Bellpuig aquest dissabte 24 de març, en el marc d’una vetllada literària durant la qual es va presentar el llibre de l’obra guanyadora de l’any passat “Les cançons de Teresa Gelats, mare de Joan Amades” de Salvador Rebés Molina, a càrrec del Sr. Ramon Miró. També es va presentar el llibre “Recull de Cultura Popular núm. 9” amb els treballs premiats de les categories infantil i juvenil del premi dels anys 2015, 2016 i 2017.

Laura Villalba (Roquetes, Tarragona) va recollir el guardó de mans de la Sra. Maria Àngels Blasco, Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, de la Sra. Rosa M. Perelló, vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l'alcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch.

L’acte d’enguany va estar marcat des del principi pel record als polítics presos i exiliats i per la situació que es viu a Catalunya, en cadascuna de les intervencions. La primera d’aquestes fou a càrrec de l’alcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch que va voler tenir un reconeixement especial pel Conseller de Cultura Sr. Lluís Puig i Gordi, ara exiliat. Puig, que manté un ferm compromís amb el premi Valeri Serra i Boldú, havia assistit a les darreres edicions de l’acte de lliurament, com a director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals.

Tot i no poder-hi ser físicament, el conseller de Cultura, Lluís Puig, va oferir unes paraules a tots assistents a través de la visualització d’un enregistrament de vídeo que havia fet arribar a l'organització.

L’acte de lliurament de premis va estar acompanyat de les interpretacions de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, que destaca pel seu repertori català amb sonoritats, colors i ritmes d’arreu de la Mediterrània.

També durant la vetllada, es va repartir el tercer plec del col·leccionable “Dotzena de frare” dedicat a enguany a “Cels Gomis i Mestre”.

La publicació "Dotzena de frare" la va començar a editar l'organització del premi l’any 2015, amb la intenció d'aproximar la cultura popular i folklòrica del nostre país. El col·leccionable constarà de 13 plecs i presenta cada any materials d'un folklorista o estudiós.

Juntament amb l’acte de lliurament del premi de la categoria absoluta del 33è Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular, es van lliurar al Teatre Armengol de Bellpuig el dissabte 24 de març al vespre, els premis de les categories Infantil i Juvenil d’aquest certamen, al que podia participar qualsevol alumne d’ESO, batxillerat i de cicles formatius de centres públics i privats de terres de parla catalana.

Aquests premis estan organitzats per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Bellpuig i l’Institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig, amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal Isidor Cònsul.

Infolleida