L’entrega de premis a les millors pel·lícules dóna el tret de sortida a la VI edició de Galacticat

08/06/2019

La VI edició del Galacticat, Mostra de cinema fantàstic i de terror de Ponent ha arrencat aquest vespre amb l'entrega de premis als films guanyadors en el marc de la gala inaugural als cinemes Majèstic de Tàrrega. L’organització va fer públics aquesta setmana els 24 finalistes i aquesta nit s’ha fet l’entrega de premis als 7 guanyadors, 6 premis per a curtmetratges i 1 premi per al millor llargmetratge, ja que per primer cop el festival incorpora també una Secció Oficial competitiva de Llargmetratges. A banda, també s’ha entregat el Premi Honorífic ‘Pepe Mediavilla’ a una trajectòria fantàstica, novetat d’aquesta edició, al director basc Karra Elejalde, que l’ha recollit de les mans de la família de Pepe Mediavilla, present a l’acte.

Per la catifa vermella hi han desfilat reconeguts noms del cinema com Mike Hostench, sots-director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, o Diego López, Director de la Secció Brigadoon del mateix festival i membre de la comissió de programació.

Els membres del jurat del III Galacticurt -Mònica Garcia Massagué, sots-directora de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, la directora Anna Solanas i l’actriu Cristina Brondo- han fet entrega dels premis. També forma part del jurat el periodista cinematogràfic i crític de cinema Alfons Gorina, que tot i no ser a la gala ha emès el seu dictamen a través de vídeo.

Infolleida