Les AMPES de Tàrrega es posen les polseres Candela contra el càncer infantil

21/01/2020

Les AMPES de les escoles de Tàrrega s'adhereixen al projecte solidari de les polseres Candela per lluitar contra el càncer infantil. El primer pas conjunt serà muntar una parada durant la festa dels Tres Tombs de Sant Antoni Abat per aconseguir donacions que destinaran a la investigació d'aquesta malaltia. La iniciativa va arribar a la capital de l'Urgell el darrer any, quan la mare de la Berta, una menor targarina que va estar ingressada a l'hospital per càncer, va conèixer el projecte i passava les hores fent polseres amb la seva filla a manera de teràpia.

Enguany, a l'escola Jacint Verdaguer s'han detectat dos casos de càncer infantil. Arran d'aquest fet i de l'experiència de la Berta, el centre decideix implicar i sumar esforços amb la resta d'AMPES de les escoles de Tàrrega. (Àngel Guimerà, Maria Mercè Marçal Vedruna Tàrrega, Escola Pia i Escola Alba). Així, es comencen a teixir les polseres Candela entre els escolars de la ciutat.

Les polseres van néixer a mitjans del 2013 amb Candela, una nena ingressada a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per leucèmia. Actualment, aquests ''nusos d'esperança'' ja han recaptat més de 2,6 milions d'euros per a la causa.
Noèlia Burgos