L’Escola Municipal de Música de Tàrrega interpreta una cantata per a cor i orquestra amb les veus de les escoles de primària de la ciutat

13/03/2019

Gran èxit de la peça “Llum i fosca” de Ramon Andreu i Laia Terré, que aplega la participació de 250 joves instrumentistes i cantaires a l’Espai MerCAT

Concert de gala de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega (EMMT). Alumnes i professorat del centre han interpretat aquest dimecres la cantata per a cor i orquestra “Llum i fosca” amb l’acompanyament vocal de les cinc escoles de primària de la ciutat: Col·legi Sant Josep – Vedruna, Escola Àngel Guimerà, Escola Jacint Verdaguer, Escola Maria Mercè Marçal i Escola Pia. Dalt l’escenari s’han aplegat un total de 250 joves músics i cantaires en una iniciativa pedagògica de gran èxit. La peça, composada per Ramon Andreu (música) i Laia Terré (lletra), ja s’estrenà l’any passat en el marc del 40è aniversari de l'EMMT. Enguany s’ha repetit l’experiència sumant les veus dels alumnes de 4t de primària de Tàrrega. La cita ha tingut lloc a l’Espai MerCAT, sala que s’ha omplert de gom a gom.

Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega, ha donat la benvinguda al públic i ha posat en valor com la música “esdevé una eina que ajuda els infants a formar-se i a treballar en comú”. També ha agraït la col·laboració de tots els centres educatius per fer realitat aquest projecte. El targarí Ramon Andreu ha estat l’encarregat de dirigir el concert mentre que David Escartín ha exercit de narrador. El fil argumental de la peça té com a protagonistes una cuca, una papallona i un mosquit, i es desenvolupa de nit fins a l'albada. La interpretació de la cantata “Llum i fosca” ha comptat amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Setmana de Concerts de Primavera de l'EMMT
L'activitat s'ha emmarcat dins la Setmana de Concerts de Primavera de l'EMMT, que també oferirà al públic les següents activitats a l’auditori del centre amb entrada de franc. El dijous 14 de març hi actuaran el grup Contraband, format per contrabaixos del Conservatori de Cervera; i un combo de piano, violoncels i percussió. El divendres 15 de març posarà el colofó un concert de guitarres, piano i cambra.

Infolleida