L’escoltisme de Bellpuig obligat a traslladar-se al centre de la vila

13/01/2018

La parròquia ha retallat les instal·lacions a l’entitat i els hi demana un lloguer de 250€. A l’espera de que es resolgui la situació, les activitats es faran al parc

La creació d’un mural i la lectura d’un manifest han es estat els actes centrals de la primera jornada que l’Agrupament Escolta i Guia Ramon Folch de Bellpuig ha hagut de dur a terme a l’aire lliure. L’entitat s’ha vist obligada a abandonar el local que han estat utilitzant des de la seva fundació, ara fa 40 anys, arran d’un conflicte amb la Parròquia de la vila, que els hi ha retallat les infraestructures i els hi demana un lloguer mensual de 250€. Tot i estar temporalment sense local, els membres del Cau de Bellpuig compten amb el suport de l’Ajuntament, que està treballant per trobar una solució al problema.

Els prop de vint monitors de l’Agrupament Escolta de Bellpuig troben injust el tracte rebut per part de la parròquia ja que, tot i ser una entitat laica, sempre ha estat involucrada amb al moviment social del poble i s’ha fet càrrec de gairebé totes les actuacions fetes a l’antic local situat als baixos de l’església Verge de Montserrat.

La situació entristeix també als pares dels nens del Cau qui, al seu dia, també van gaudir de l’antic i emblemàtic local.

De moment les activitats es seguiran duent a terme al parc, a l’espera de que es trobi una solució. Durant la jornada matinal d’aquest dissabte s’ha ofert xocolata calenta amb pa torrat a tothom que s’ha atansat a la plaça i s’han exposat treballs i manualitats fetes durant els 40 anys d’història del Cau.

 

 

 

Albert Morales