Licitació del projecte de conservació de les cobertes de Cal Trepat de Tàrrega

26/06/2020

El pressupost és d'aproximadament 95.000 euros sense IVA

El projecte ‘Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni’, que gestiona el Patronat de Promoció Econòmica, ha tret a licitació el projecte per a la conservació de les cobertes de les naus 14, 15 i 16 de Cal Trepat de Tàrrega.

Cal Trepat és una fàbrica de maquinària agrícola que tingué el seu moment d’esplendor des del primer terç del segle XX fins a mitjans de la dècada de 1960. Fou una de les protagonistes de la mecanització de les feines del camp a Catalunya i tot l’Estat espanyol durant part del segle XX i convertí Tàrrega en un pol d’atracció de treballadors.

La conservació fins a l’actualitat de l’antiga maquinària, les naus i la documentació la converteixen en un cas d’estudi singular, motiu pel qual tot el complex s’ha convertit actualment en un museu de mecanització agrària. L’edifici és una obra protegida com a bé cultural d’interès local. Les obres contemplen totes les actuacions de conservació a realitzar a les cobertes de les naus 14,15 i 16.

El pressupost de licitació és de 94.797,93 € sense IVA, amb un total de 114.705,50 €, amb IVA inclòs (21%), i el termini per a l’execució del projecte serà de 3 mesos.

A través del projecte ‘Camí de Sant Jaume: xarxa de patrimoni’ –cofinançat amb fons FEDER i destinat a la conservació, protecció i foment del patrimoni– s’impulsa el Camí de Sant Jaume entre Tàrrega i Alfarràs, generant marques turístiques, recuperant valors paisatgístics, dotant de la infraestructura necessària el territori, creant nous productes culturals i turístics, elaborant plans d’acció, cercant futures línies de finançament i, especialment, potenciant el creixement econòmic i creant ocupació a les zones rurals, valoritzant el patrimoni cultural i natural del territori.

InfoLleida