L'IRBLleida edita un llibre per visibilitzar i conscienciar sobre les malalties minoritàries

20/04/2021

Els beneficis de la venda es destinaran a la recerca en aquestes malalties que porten a terme investigadors del centre

L'univers divers és el primer llibre editat per l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) per visibilitzar, conscienciar i canviar la mirada davant del món de les malalties minoritàries. Els beneficis obtinguts per la venda del llibre, que ja es pot comprar a les llibreries i també físicament a l'IRBLleida per 10 euros, es destinaran a la recerca en malalties minoritàries realitzada per personal investigador de l'IRBLleida. L'autora de l'obra és la mestra i logopeda de Tàrrega Alba Bellart i Castellví, i les il·lustracions que inclou van a càrrec de la seva filla, Núria Usón. El llibre s'adreça a infants d'entre sis i dotze anys.

Bellart és mare d'una filla amb una malaltia minoritària i amb inquietuds per trobar millors respostes per aquest tipus de malalties. Explica que li ha agradat escriure aquest llibre com a "eina terapèutica" per transmetre tot el que coneix sobre el tema, perquè "la vida de les persones i les seves famílies puguin estar plenes de més esperança". A la vegada, remarca que les persones que comprin el llibre contribuiran "perquè la mirada integradora i l'aposta per la recerca avancin", ha afegit.

El llibre, que està adreçat a nens i nenes de sis a dotze anys, explica que els alumnes d'una escola de primària celebren Sant Jordi i fan un concurs literari dedicat a les malalties rares o infreqüents. Cada curs, des de primer fins a sisè, elabora un conte diferent, però amb un denominador comú, ja que tots els i les protagonistes tenen una malaltia d'aquest tipus.
ACN - Nova Tàrrega