Llum verda a la construcció d’una nova potabilitzadora a Agramunt

20/04/2018

La nova planta estarà llesta a finals d’any i solucionarà els problemes amb la qualitat de l’aigua

L’Ajuntament d’Agramunt i l’empresa concessionària del servei d’aigües al municipi, CASSA, han signat un conveni que impulsarà la construcció d’una nova estació de tractament d’aigües a Agramunt, amb la finalitat de dotar d’aigua de màxima qualitat a tots els nuclis del municipi.

Amb aquesta actuació llargament reivindicada a la població es preveu posar fi als problemes de subministrament que ha patit Agramunt, renovar una instal·lació amb més de 30 anys que ja estava obsoleta, i aconseguir una única xarxa de distribució. La nova potabilitzadora entrarà en funcionament a finals d’aquest any o principis de 2019.  Per poder dur a terme el projecte es preveu un increment del preu de l’aigua de cinc cèntims.

L’obra compta amb un pressupost de 648.000 € i serà finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua, i CASSA. D’altra banda, l’empresa concessionària millorarà la prestació de serveis durant aquest any amb una aplicació per a telèfons mòbils que oferirà informació de subministrament i de les incidències en cas que n’hi hagués.

Francesc García