L’Urgell compta des d’avui amb dos punts del SAI a persones LGTBI

10/10/2018

Amb l’objectiu de garantir els drets socials del col•lectiu

La comarca de l’Urgell ja disposa de dos punts del Servei d’Atenció Integral (SAI) en defensa dels drets de les persones LGTBI. El president del Consell Comarcal, Salvador Bonjoch, i l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Mª Perelló, han signat aquest dimecres l’acord amb la Direcció General d’Igualtat que permetrà impulsar aquests serveis. Ambdós punts, un situat a l’antic escorxador de Tàrrega i l’altre al Consell Comarcal, oferiran suport a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBIfòbia per la seva orientació sexual o identitat de gènere, i treballaran per fer visible la diversitat sexual i de gènere, així com en el disseny d’estratègies de sensibilització.

Des de la Direcció General d’Igualtat s’ha posat de manifest la importància de comptar amb dos punts de Servei d’Atenció Integral a persones LGTBI a la comarca, i s’ha mostrat el compromís de garantir els drets socials del col·lectiu.

Actualment existeixen 54 punts del Servei d’Atenció Integral a persones LGTBI en tot el territori català. El desplegament territorial que realitza la Direcció General d’Igualtat culminarà amb la creació d’aquest servei a la ciutat de Lleida i a la Vall d’Aran, garantint, d’aquesta manera, els drets d’aquest col·lectiu en tot el territori.  

Francesc García