L'Urgell lliurarà 566 targetes moneder per als ajuts de menjador escolar

23/03/2020

En total, seran 357 les famílies que es beneficiaran d'aquesta mesura especial

El Consell Comarcal de l'Urgell ja ha rebut les targetes moneder corresponents als usuaris de les beques de menjador escolar. Segons l'ens comarcal, ben aviat seran repartides als municipis per tal que puguin ser lliurades als usuaris. Les targetes poden ser utilitzades en qualsevol establiment que comercialitzi aliments. Es tracta d'una mesura especial per garantir els ajuts de menjador durant el confinament a causa de la COVID-19. En total es lliuraran 566 targetes entre 357 famílies de l'Urgell.

Els serveis socials són els responsables de la gestió de les mesures per garantir el dret bàsic d'alimentació dels infants que es trobin en situació de vulnerabilitat i estiguin afectats pel tancament dels centres educatius, tal com estableix el Reial decret 7/2020. A partir d'aquí, els ajuntaments i els consells comarcals, amb la col·laboració del Departament d'Educació, estan organitzant la comunicació a les famílies i els sistemes de distribució de les targetes. En algunes comarques i municipis, ja es van fer arribar les targetes el mateix divendres i algunes famílies ja han començat a fer-ne ús.

A Catalunya, en total es repartiran 144.000 targetes per als ajuts de menjador escolar, per a les quals el Departament d'Educació destinarà una primera inversió de 6 milions d'euros, ampliables en funció de l'allargament del tancament dels centres educatius.

Les targetes no són nominals, cadascuna disposa d'un codi d'identificació per relacionar cada targeta amb cadascun dels alumnes beneficiaris de l'ajut. L'ús de les targetes és exclusivament per a compres en qualsevol establiment d'alimentació i seran vàlides durant un any.

 

Noèlia Burgos / Infolleida