L'Urgell suma quatre defuncions i 404 casos a l'abril, un 40% més que al març

03/05/2021

El mes passat se'n van detectar 240, la xifra més baixa enguany

Des del 13 d'abril que no es registrava cap defunció per coronavirus a l'Urgell i tot feia pensar que tancaríem el mes amb la xifra més baixa de morts del que portem d'any. Però els dies 29 i 30 d'abril es van produir dues noves defuncions que eleven a quatre el nombre de víctimes que deixa la pandèmia a l'abril (el mateix que el mes passat, però menys que al gener i febrer quan n'hi va haver deu i set respectivament).

Recordem que, tot i que l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAS) confirma  63 defuncions, segons fonts del Departament de Salut i els ajuntaments haurien mort de Covid-19 entre 70 i 81 veïns. I és que han mort com a conseqüència de la malaltia 5 veïns de la Fuliola, 17 de Tàrrega, 1 de Tornabous, 1 de Castellserà, 4 d'Agramunt, 1 de Verdú, 1 de Bellpuig, 1 de Guimerà, 11 usuaris de la residència de la Fuliola, 7 del geriàtric Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig, 4 de la residència Mas Vell d'Agramunt, 1 residència d'Anglesola, 11 del centre Mare Marcel·lina de Verdú, 5 de residència de Maldà i 11 usuaris més del geriàtric de la Fuliola sospitosos de tenir el virus als quals no es va fer la prova per confirmar-ho.

A l'abril, a l'Urgell es van confirmar un total de 404 positius de Covid, segons el portal Dadescovid.cat. Aquesta xifra és una 40% superior als detectats al març (240), la xifra més baixa enguany.

Més informació a Nova Tàrrega

Nova Tàrrega