Més de 49.000 euros pel projecte d'inserció social de Cartaes a Tàrrega

22/06/2023

Primerament, es formaran i treballaran a Cartaes i després, es fomentarà la seva inserció a altres empreses

El projecte 'Llavors de futur, continuem!' de l'empresa social Cartaes de Tàrrega ha rebut una subvenció de 49.200 euros de la Fundació la Caixa per afavorir la inserció laboral d'una trentena de persones en risc d'exclusió social. Primerament, es formaran i treballaran a Cartaes i després, es fomentarà la seva inserció a altres empreses. Per fer-ho, l'entitat ha creat diverses metodologies adequades per les necessitats identificades en cada persona, amb l'objectiu de qualificar-los professionalment.

Cartaes, l'empresa d'inserció social de Càritas de Tàrrega ha estat una de les 23 seleccionades per la Fundació la Caixa per rebre una subvenció de 49.200 euros pel seu projecte 'Llavors de futur, continuem!', una iniciativa que pretén afavorir la inserció al mercat laboral d'una trentena de persones en risc d'exclusió social a partir de tres figures clau: un prospector laboral, una treballadora social i un monitor laboral.

El procés d'inserció es realitza a través d'itineraris individuals que permeten als candidats assolir les competències necessàries per afrontar un nou lloc de treball.

El darrer any, una desena d'empreses van contractar els serveis de Cartaes Tàrrega i es va facilitar l'ocupabilitat fora de l'entitat a cinc persones, una xifra que es vol igualar o superar aquest any.

Noèlia Burgos Domínguez