Mig miler d'alumnes de l'Urgell coneixen de primera mà el dipòsit de residus i la planta de compostatge

31/10/2021

Visites emmarcades dins del XXI Programa Comarcal de Suport a l'Educació

Un total de 484 persones, entre alumnes de Primària i ESO i professors de 19 centres educatius de l’Urgell, visitaran durant el curs el dipòsit controlat de residus sòlids urbans i la planta de compostatge de l'Urgell. Es tracta d'una activitat inclosa dins del XXI Programa Comarcal de Suport a l'Educació, organitzada pel consell de l'Urgell, el Servei Educatiu de l’Urgell i el Consorci per a la Gestió dels Residus Urbans de l’Urgell. La primera visita guiada va tenir lloc el dia 19 d'octubre i la segona es farà el dia 2 de novembre. 

A la planta de copostatge, els alumnes poden fer el seguiment del procés de compostatge de la fracció orgànica i  la fracció vegetal i poden conèixer de primera mà el volum d’impropis que hi ha a la fracció orgànica. També poden manipular el compost resultant, apte com a adob per als camps, horts i jardins.

Pel que fa al dipòsit controlat de residus, l’alumnat  visita les instal·lacions i se’ls mostra com es construeix un dipòsit sobre el terreny i com es gestiona el residu entrant. També s’explica la problemàtica de gestionar aquests residus i els costos econòmics i mediambientals que ocasionen, els quals es disminuirien si es practiqués millor el reciclatge.

Enguany també s’han facilitat 7 autocars gratuïts  per als centres de fora de la capital de l’Urgell, per a poder arribar fins a les instal·lacions i poder realitzar l’activitat.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega) / Foto: Consell Comarcal de l'Urgell