Mor el nadó de Tàrrega d'un mes ingressat per suposats maltractaments de la mare

19/11/2020

El nen es trobava a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona després d'haver estat traslladat des de Lleida

Mor el nadó de Tàrrega de només un mes que es trobava ingressat a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona en estat molt greu per suposats maltractaments de la mare des del passat 6 de novembre. El petit no presentava cap lesió física superficial, però sí que tenia greus lesions cerebrals que serien compatibles amb la síndrome de sacseig, que consisteix en una sèrie de lesions cerebrals ocasionades per agitar al bebè amb violència.

El bebè va ser traslladat a Barcelona en helicòpter des de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Va ser precisament el centre barceloní el que va donar l'alarma per possibles maltractaments després de la seva valoració.

La mare, una noia de 18 anys, és la principal investigada i va declarar dijous de la setmana passada als jutjats de Cervera en una causa oberta per suposats delictes de maltractaments en l’àmbit familiar i lesions. El pare de la criatura ho va fer en qualitat de testimoni perquè en el moment dels fets estava treballant. El jutjat va acordar mantenir la llibertat de la mare, tot i que ha de comparèixer al jutjat cada 15 dies. També es va acordar retirat la custòdia als pares i atribuïr la tutela del nen a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), així com mantenir la possibilitat dels progenitors de visitar el menor al centre hospitalari.

Davant d’aquesta nova circumstància, la dona pot acabar sent investigada per un delicte d’homicidi.
ACN / SEGRE / InfoLleida