Nova coberta a la deixalleria municipal de Tàrrega per millorar el tractament dels residus d’electrodomèstics

11/08/2019

L’estructura s’ha materialitzat mitjançant una subvenció concedida per la Diputació de Lleida

L’Ajuntament de Tàrrega ha dut a terme la construcció d’una nova coberta dins el recinte de la deixalleria municipal. Sota l’estructura es dipositaran els residus d’electrodomèstics dotats de circuit de refrigeració (catalogats com a residus CFC). Gràcies a aquesta acció, la deixalleria s’ajusta a la normativa de tractament, la qual estableix que aquests electrodomèstics s'han d'emmagatzemar en un espai a cobert garantint, entre altres mesures, que no es malmeti el circuit de refrigeració. L’execució de l’obra ha suposat una inversió de 9.640 euros, sufragada íntegrament mitjançant una subvenció concedida per la Diputació de Lleida.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, i la regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient, Teresa Sala, han visitat la deixalleria per comprovar de primera mà com s’ha enllestit la construcció de la coberta. “És una mesura que ajudarà a millorar el tractament i el reciclatge d’electrodomèstics ajustant-nos a la normativa”, ha remarcat l’alcaldessa. Des del consistori també s’ha fet una crida cívica de sensibilització perquè la ciutadania dipositi els objectes voluminosos, electrodomèstics usats i trastos vells a la deixalleria i no els abandoni a la via pública. Val a dir que també es disposa d’un servei de recollida a domicili (973 314 079).

Servei gestionat per l’empresa d’inserció social Cartaes
La deixalleria de la capital de l’Urgell és un servei municipal integrat a les instal·lacions adjacents de l'empresa d'inserció social Cartaes, entitat a la qual el consistori ha cedit la gestió de l'equipament. Situada al polígon industrial Riambau, està preparada i certificada per admetre residus de vidre, paper i cartró, ferralla, plàstics, fusta, roba, restes vegetals, fluorescents i làmpades, pneumàtics, bateries, piles, oli mineral usat, voluminosos i residus d’aparells elèctrics i electrònics. Totes les fraccions disposen del seu espai diferenciat amb els contenidors corresponents.

Infolleida