Òmnium Cultural exposa a Bellpuig la mostra '60 anys de lluita i compromís'

24/11/2021

EEs pot visitar fins al 30 de novembre a la Casa de Cultura

La Casa de Cultura de Bellpuig acull des d'aquest diumenge l'exposició 60 anys de lluita i compromís, una mostra itinerant sobre la història d'Òmnium Cultural resumida en 32 plafons agrupats amb 8 tòtems que combinen els textos i les fotografies.

L'acte inaugural va comptar amb la presència de Montse Vall, en representació d'Òmnium Segarra-Urgell; Jordi Estiarte, alcalde de Bellpuig, i Inés Granollers, regidora de Bellpuig. 

Vall va oferir una breu explicació del contingut de l'exposició i dels moments més importants de l'entitat des que va néixer el 1961 per defensar i promoure la llengua i modernitzar la cultura catalana davant la persecució franquista. També va recordar que Òmnium compta en l'actualitat amb 190.000 socis i sòcies, xifra que la converteix en l'associació cívica i cultural més important de Catalunya i de les primeres d'Europa.

Per la seva part, l'alcalde de Bellpuig va destacar que Òmnium és una entitat amb inquietuds culturals i socials creada per 5 prohoms que passa a ser una eina útil de país per les persones i per la societat i va compartir records i vivències de la seva època d'estudiant i de la introducció del català a l'escola. A més, va apuntar que aquesta exposició està ubicada a la Casa de Cultura, edifici on hi ha la biblioteca Isidor Cònsul, editor fill de Bellpuig i personalitat destacable dins del món cultural.

La mostra es pot visitar fins al 30 de novembre en el següent horari: Dimarts, dissabtes i diumenges d'11 a 13 hores i de 18 a 20 hores, i dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 18 a 20 hores.

Redacció - SEGRE / Foto: Ajuntament de Bellpuig