Pla de xoc per lluitar contra l’estigma en salut mental a l’Urgell i la Segarra

05/12/2018

Projecte impulsat per la Taula de Salut Mental d’aquestes dues comarques i que inclou activitats de formació i sensibilització

Les comarques de l’Urgell i la Segarra disposen des d’aquesta setmana d’un Pla Local Antiestigma per lluitar contra la discriminació vers les persones amb malalties mentals. La iniciativa ha estat impulsada per la Taula de Salut Mental d’aquestes dues comarques, la qual ha dut a terme una primera fase de diagnosi realitzada a partir d’enquestes. Els resultats obtinguts han mostrat que existeix un gran desconeixement sobre les malalties mentals, i força prejudicis vers les persones que les pateixen. Per revertir la situació, duran a terme diverses activitats de sensibilització.

Entre les accions que els activistes per la salut mental duran a terme destaca el projecte “What’s up”. Es tracta d’una formació que es realitzarà als instituts i on s’explicarà en primera persones les vivències de superació i rehabilitació de la malaltia.

La Taula de Salut Mental de l’Urgell i la Segarra, formada per 17 entitats i administracions que treballen en el camp de la salut mental, ha comptat amb la col·laboració d’Obertament en l’elaboració d’aquest pla, el tercer d’aquestes característiques a Catalunya. Representants de totes aquestes entitats han participat en la presentació del pla, celebrada aquest dimecres a l’Ajuntament de Tàrrega.

Francesc García