Premi Capital de la Sardana 2021 per al programa 'Germanor' de Ràdio Tàrrega

04/05/2021

Distingit per haver superat les mil emissions de l'espai

Els Premis Capital de la Sardana suposen un reconeixement per a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional. La Comissió Capital de la Sardana és l’encarregada d’atorgar-los segons unes categories establertes després de recopilar, proposar i analitzar les diverses propostes presentades i enguany, en la categoria de mitjans de comunicació, l’han concedit al programa Germanor de Ràdio Tàrrega per haver sobrepassat les 1.000 edicions. El lliurament d’aquests Premis tindrà lloc el 18 de desembre a Sant Feliu de Guíxols.

El programa Germanor, que inicialment es feia amb col·laboració amb el Grup Sardanista Montserrat de Lleida amb persones de l’emissora municipal, va ser per iniciativa del llavors president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, Josep M De las Heras, que va contactar amb Carles Vall i Josep M Castelló per fer un programa de ràdio setmanal dedicat a les sardanes amb més continguts. El llavors director de l'emissora, Francesc Gasull, va posar totes les facilitats i el dia 4 d'octubre del 1997 es va fer el primer programa de Germanor, amb entrevista, informació, agenda i sardanes.

El programa s'emetia cada dissabte de 9 a 2/4 de 10 i es repetia a la tarda a les 4. El programa es va anar fent curt i va passar a una hora, ampliant continguts amb comentaris, la sardana de l'any, etc i més endavant es va ampliar amb el programa Escoltant Sardanes els diumenges de 10 a 11.

Al programa Germanor es prioritzava l'entrevista i va entrevistar a totes les personalitats que venien a Tàrrega, tant polítiques com culturals i a les persones més rellevants del món sardanista del Principat, segons han explicat els seus responsables.

El 24 de novembre de 2007, el Centre Cultural de Tàrrega va atorgar uns dels seus premis als responsables del programa, Carles Vall i Josep Maria Castelló.

Per celebrar el programa número mil es va fer un programa doble des del Teatre Ateneu de la nostra ciutat amb molts convidats del món sardanista i autoritats locals.

Aquest proper dissabte dia 8 de maig està previst fer el programa 1.072 i el diumenge es sobrepassarà el programa 800 d’Escoltant Sardanes.

Nova Tàrrega