Puigverd d’Agramunt recuperarà l’antic molí del poble com a centre d’interpretació

13/11/2018

El consistori ha adquirit recentment aquesta construcció del segle XV i ja treballa en la seva adequació

L’antic molí de Puigverd d’Agramunt, datat del segle XV, serà recuperat com a centre d’interpretació de la vida rural i de la història d’aquesta població. L’Ajuntament del municipi va adquirir recentment aquest antic edifici, en què ja ha realitzat alguns treballs de neteja i consolidació. Entre els usos que preveu tenir aquest espai, el consistori planteja que pugui servir per divulgar el llegat romà de la població.

En la primera actuació realitzada, s’ha ensorrat la granja superposada al molí, deixant a la vista l’estructura original. Properament, el consistori preveu retirar la bàscula municipal adjunta a aquest espai, i recuperar l’interior del molí. Al mateix temps es durà a terme el disseny del centre d’interpretació que comptarà amb més de 1.000 metres quadrats entre el molí i el seu entorn.

Al llarg de cinc segles, aquest antic molí ha tingut diversos usos. Després de quedar en desús com a molí fariner es va utilitzar com a fortí defensiu.  Anys més tard va esdevenir una vivenda per a les persones que treballen al molí d’oli que s’hi va construir al costat. L’últim ús que va tenir aquest espai va ser durant els anys 70, quan va acollir una ferreria.

Francesc García