Quatre-cents atletes se citen en el 20è aniversari de la Mitja Marató de Tàrrega

10/10/2021

Ferran Betlloch i Rosa Mari Carulla s'adjudiquen la prova

Un total de 400 atletes han participat aquest diumenge en el 20è aniversari de la Mitja Maratói 10 km Ciutat de Tàrrega - 13è Memorial Eduard Garcia Piqué, convocatòria organitzada pel club d'atletisme 100x100 Fondistes amb el suport de la regidoria d'Esports.

Després de l'aturada obligada de l'any passat, la cita esportiva ha retornat amb èxit en una data diferent de l'habitual, ja que tradicionalment se celebrava al maig. Es tracta de la primera Mitja Marató de Ponent.

El president dels 100x100 Fondistes, Eloi Escolà, ha destacat que "ha estat impressionant, estem molt contents de l'acollida després de pràcticament dos anys sense cursa, hem hagut de tancar inscripcions". Escolà ha afegit que per celebrar els 20 anys han dissenyat una samarreta commemorativa que han obsequiat als corredors i als voluntaris.

Per la seva part, el regidor d'Esports, Silveri Caro, ha afirmat que "estem molt satisfets de la represa de l'activitat, però especialment d'aquesta cursa, perquè personalment com a soci dels Fondistes i corredor ocasional, he tingut l'oportunitat de fer-la diverses vegades i és emocionant". Caro ha afegit que "aquesta és una cursa de referència" com demostra l'alta participació amb 400 corredors.

Els guanyadors de la Mitja Marató han estat Ferran Betlloch (Masques Sant Andreu) amb un temps de 1.15.08 i Rosa Mari Carulla (Altan Wear) amb un temps de 1.24.17. El podi masculí l'han completat Jordi Trepat (Taxi Linyola) amb 1.15.43 i Juan Manuel Fernández (canins Alcarràs) amb 1.18.00, mentre que la segona i tercera posició en fèmines han estat per Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners) amb 1.33. 09 i la independent Angela Aguilar amb 1.33.56.

Quant als 10 km, en l'apartat masculí s'ha proclamat campió Xavier Badia (A.A. Xafatolls) amb un temps de 31.20 seguit de l'independent Muhammad Lamin amb 31.25 i Floria Martínez (Conca Senglars) amb 35.52. En l'apartat femení, Katherine Chaplin (Bikepark Triatló) s'ha proclamat campiona amb un temps de 41.32 seguida de Maria Gardenyes (Tri-4.40) amb 44.03 i la independent Laura Tarragó amb 46.39.

La prova atlètica s'ha iniciat a 2/4 de 10 del matí des del Parc Esportiu, al costat del pavelló municipal. Els circuits han combinat asfalt i camí. A més de Tàrrega, el recorregut ha passat per diverses poblacions veïnes de l'Urgell i la Segarra com Vilagrassa, El Talladell i La Móra. Tots els atletes han gaudit d'avituallaments líquids i isotònics, entrepà de llonganissa a més de facilitat d'aparcament i diversos obsequis oficials de la cursa. La competició ha requerit l'esforç logístic que han cobert un centenar de voluntaris.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)