Quim Torra inaugura la Farmacia del Monestir de Vallbona de les Monges

03/09/2018

Es tracta d'un espai expositiu batejat amb el nom, d'El monaquisme femení", que vol explicar la vida del monestir des d'una visió femenina

El Monestir cistercenc de Vallbona de les Monges disposa des d'ara d'un nou atractiu. Es tracta d'un espai expositiu batejat amb el nom, d'El monaquisme femení", que vol explicar la vida del monestir des d'una visió femenina.
L'espai està dividit en tres parts diferenciades. Una recull la vida i la història del monestir a través d'una projecció. La segona és l'escriptorium, on es poden veure monges fent feina d'escriptura demostrant que aquest no només era un espai de cultura masculina. I finalment la farmàcia, les monges elaboraven amb herbes els medicaments destinats a la mateixa comunitat religiosa i pels habitants de la zona

A partir del Concili de Trento, al segle XVI, van deixar de fer medicaments, però el monestir ha conservat una col•lecció excepcional de pots de ceràmica esmaltada i capses de fusta policromada. També es conserva l'armari on guardaven els pots de vidre i un conjunt d'atuells per preparar els medicaments.
La creació d'aquest espai ha estat possible gràcies al programa, Patrimoni en acció, impulsat l'Agencia Catalana del Patrimoni Cultural i l'Obra Social de la Caixa que la finançada amb 495.000 euros.
La inauguració oficial va anar a càrrec del president de la Generalitat Quim Torra.
Tàrrega TV