Quim Torra insta als catalans a no acceptar les sentències judicials en contra l’independetisme

15/10/2018

El president de la Generalitat presideix l’homenatge a Lluís Companys al Tarròs

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit al Tarròs l’acte d’homenatge a Lluís Companys amb motiu del 78è aniversari del seu afusellament. En el seu discurs, Torra ha manifestat que en algun moment els catalans hauran de dir prou i no acceptar unes sentències judicials que van en contra de la causa independentista i, a la vegada que ha recordat que aquest dimarts es compleix un any de l’empresonament dels Jordis, ha encoratjat als presents a fer front a aquestes sentències amb l’esperit de l’1 d’octubre i combatre-les amb la força del 3 d’octubre.

El president de la Generalitat també destacat que al llarg dels anys Catalunya s’ha guanyat el dret a la memòria, però encara s’ha d’exigir el deure de la justícia, i requerir que l’estat espanyol demani perdó per tots els crims comesos durant el franquisme.

Aquesta ha estat la primera vegada que un president de la Generalitat ha presidit l’acte d’homenatge a Companys al seu poble natal. Després dels parlaments del delegat de la Generalitat a Lleida, del president del Consell Comarcal de l’Urgell i de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, s’ha realitzat la tradicional ofrena floral al monument en memòria del president, i el Quartet Prisma ha interpretat “Els Segadors”.  

Francesc García