Reforesten l'entorn del Segarra-Garrigues a Tàrrega

08/01/2022

Actuació al camí de la Calafa amb voluntaris de GEMA i La Soll

Un grup de voluntaris convocats pel Grup d’Ecologia i Medi Ambient (GEMA) i La Soll de Tàrrega han dedicat aquest dissabte al matí a reforestar l’entorn del Segarra-Garrigues al seu pas per Tàrrega per tal de recuperar la biodiversitat del terme municipal després de la construcció del canal. 

Jaume Ramon, de GEMA, ha explicat que en aquesta ocasió han tornat al camí de la Calafa on ja van actuar fa quatre anys per senyalitzar les marques que havien desaparegut amb el pas del temps amb l'objectiu de poder identificar les espècies vegetals a l'estiu quan vagin a regar-les i evitar que aquells que tallen les males herbes amb maquinària, se les carreguin. En aquest sentit, han replantat un centenar de lledoners i alzines alhora que han dut a terme tasques de manteniment.

Durant aquests quatre anys, han anat reforestant els marges del canal des del camí de Granyena fins al camí de Verdú i han plantat més de mig miler d'espècies autòctones, de les quals més de la meitat han aconseguit arrelar. Després de completar aquesta important extensió, ara han optat per anar revisant les primeres actuacions.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)