Reobert el trànsit al carrer de La Pau de Tàrrega, un cop finalitzades les obres d’adequació

11/07/2018

S’ha refet el paviment de la calçada, s’ha construït una nova vorera i s’han modernitzat les xarxes de serveis al subsòl entre altres intervencions

L’Ajuntament de Tàrrega ha reobert aquesta setmana al trànsit el carrer de La Pau després de finalitzar les obres d’adequació del vial. La reforma comporta una mobilitat més còmoda i segura per a vehicles i vianants ja que s’ha renovat íntegrament el ferm asfàltic de la calçada i s’ha construït una nova vorera de 2,5 metres d’amplada al vessant sud. La capital de l’Urgell materialitza així una de les obres urbanístiques més demanades, ja que el paviment del carrer es trobava molt malmès. Es tracta, a més, d’un vial de circumval·lació molt transitat i on es concentren equipaments públics com la comissaria de la Policia Local, l’Escola d’Adults, l’Escola Alba o l’alberg de transeünts.

El carrer de La Pau passa a ser de sentit únic
La circulació de vehicles pel carrer de La Pau passa ara a ser d’un sol sentit, des del carrer del Segle XX en direcció de pujada cap al passeig de Simó Canet, resseguint un traçat a la falda del Parc de Sant Eloi. Al mateix temps, el carrer paral·lel del Mestre Amigó, vora la via del tren, és de doble sentit en el tram que enllaça amb els carrers de les Santes Espines i Sant Pelegrí; i és d’un únic sentit de baixada en el segment que comunica amb el passeig de Simó Canet.

Un vial modern i funcional
A més d’aplicar nova capa asfàltica a la calçada i construir una vorera, dins el projecte s’han modernitzat també les xarxes de serveis bàsics al subsòl (aigua, clavegueram, gas, electricitat i telecomunicacions). A més, s’han instal·lat bombetes de tecnologia LED a l’enllumenat públic; s’han suprimit barreres arquitectòniques; i s’ha reforçat la seguretat mitjançant passos de vianants. L’espai de la calçada reserva una franja per a places d’aparcament gratuït. A la vegada s’ha actuat a la cruïlla on conflueixen els carrers de La Pau, Segle XX, Mestre Amigó, La Figuerosa i Amics de l’Arbre, a tocar del pas a nivell. En total, s’han renovat 2.700 metres quadrats d'espai viari públic.

Subvencions de la Diputació de Lleida i l’Agència de Residus de Catalunya
L’adequació del carrer de La Pau, adjudicada a Promobras Caro SL, ha suposat una inversió de 215.380 euros. La Diputació de Lleida ha aportat una subvenció de 120.000 euros mentre que l’Agència de Residus de Catalunya ha sufragat 12.522 euros per l’ús d’àrid reciclat (1.620 m3) en aquesta obra. L’Ajuntament de Tàrrega i el veïns mitjançant contribucions especials han finançat la resta de la inversió.

Infolleida