Salut informa de la primera defunció per Covid-19 a l'Urgell des del 10 de maig

28/07/2021

Puja el nombre de pacients ingressats, deu l'última setmana

Avui dimecres el Departament de Salut ha notificat la primera mort per Covid-19 a l'Urgell des del 10 de maig. S'eleva així a 65 el nombre de veïns de la comarca que han mort com a conseqüència de la malaltia; xifra que oscil·la entre 71 i 82 persones si tenim en compte les dades de què disposen el propi departament i els ajuntaments.

Recordem que han mort de Covid (17 veïns de Tàrrega, 5 de la Fuliola, 4 d’Agramunt, 1 de Tornabous, 1 de Castellserà, 1 de Verdú, 1 altre de Bellpuig -és la víctima més jove a Lleida per Covid amb 24 anys-, 1 de Vilagrassa i 1 de Guimerà, així com 11 usuaris de la residència de la Fuliola (22 si hi sumem les onze persones més sospitoses de tenir el virus), 11 usuaris de la residència Mare Marcel·lina de Verdú, 7 de la residència Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig, 5 de la residència de Maldà, 4 de la residència Mas Vell d’Agramunt i 1 usuari de la residència d’Anglesola.

Més ingressos

L'explosió de contagis que s'ha registrat aquest mes ha fet que s'incrementi notablement el nombre de pacients que ha hagut d'ingressar a l'hospital, 10 la darrera setmana. Avui són 8 però dilluns van arribar a ser 12, el doble que una setmana enrere. És la xifra més alta des de principis de maig. La quantitat de persones de la comarca ingressades a causa de la Covid-19 va començar a augmentar fa un parell de setmanes després d'arribar al mínim d'una a principis de mes. Malgrat aquest increment, queden lluny els dies de finals de gener en què els urgellencs malalts de Covid ingressats superaven la vintena. El màxim és va assolir el 24 de gener amb 25 pacients.

Més informació a novatarrega.cat

Nova Tàrrega