Sant Martí de Maldà inaugura la plaça 1 d’Octubre

03/02/2019

L’espai compta amb un gran mural en reconeixement a la dona pagesa

L’alcalde i els veïns de Sant Martí de Maldà, acompanyats de la presidenta de la Diputació de Lleida, han inaugurat aquest diumenge la plaça 1 d’Octubre. Aquest espai s’ha ubicat al solar que ocupava una antiga casa que va adquirir l’Ajuntament i que es va enderrocar degut a l’estat de deteriorament en què es trobava.

La plaça està decorada amb un gran mural del pintor lleidatà Oriol Arumí. L’obra és un homenatge a la dona pagesa, i és que quan des del consistori van decidir crear aquest espai, volien que tingues aquest component de reconeixement a la tasca de la dona al camp, que freqüentment acostuma a tenir poca visibilitat.

Per dur a terme les obres en aquest espai, la Diputació de Lleida ha aportat 25.000 euros. La presidenta, Rosa Mª Perelló, ha destacat la importància d’estar al costat dels municipis més petits i ha posat en valor el treball realitzat. 

Amb la inauguració d’aquest espai, Sant Martí de Maldà se suma a la llista de poblacions de l’Urgell, com Anglesola, Belianes, Vilagrassa, Preixana, Bellpuig o Tàrrega, que des del passat 1 d’Octubre han inaugurat carrers i places amb el nom de la data del referèndum.

Francesc García