Suu i Gertrudis presentaran els seus nous treballs discogràfics a la Festa Major de Tàrrega

19/02/2020

El programa inclourà estrenes dels artistes locals Edu Escaño, Xavier Mayora i Sunsuki i tindrà més presència femenina a la programació

L’Ajuntament de Tàrrega treballa aquests dies en la programació de la Festa Major de la ciutat, que enguany se celebrarà del 12 al 17 de maig. En aquest sentit, la Regidoria de Cultura ja ha tancat l’apartat musical, que integrarà una acurada selecció per a tots els gustos i edats. El cartell l’encapçalaran noms destacats del panorama musical català com Gertrudis, Suu, Clara Peya, Maruja Limón o Brigitte Laverne, artistes que duran sota el braç nous treballs discogràfics. El veterà Pau Riba també celebrarà a la capital de l’Urgell els 50 anys de la publicació del seu mític disc “Dioptria” i es reservarà espai per a músics de l’escena local com Xavier Mayora, Edu Escaño i l’estrena del sound-system Sunsuki.

Programació amb veu de dona
Des de la Garriga, el trio Gertrudis portarà el dissabte 16 de maig el seu nou àlbum titulat “No em dona la gana”, el qual inclou el gran èxit “Si tothom calla”, un himne reivindicatiu que incorpora bases electròniques i les veus convidades de Suu i Jazzwoman. Precisament, Suu també visitarà Tàrrega el divendres 15 convertida en una de les artistes femenines més seguides i escoltades del moment. La cantant presentarà el seu segon disc, “Ventura”, produït per Carlos Sadness. Suu desplegarà un cançoner madur i sensible, com testimonia el seu single “Tant de bo”. La presència femenina al cartell de la Festa Major quedarà certificat també gràcies al quintet Maruja Limón i els seus ritmes de fusió (dissabte 16); la pianista Clara Peya, que combina jazz, rap i pop amb missatge feminista (diumenge 17); i Brigitte Laverne, exponent de l’electrònica indie que enlluerna amb el seu àlbum “Disco China” enregistrat a Sao Paulo (dimecres 13).

50 anys de “Dioptria”, tot un referent
A més d’exponents revelació de la música en català, la capital de l’Urgell també donarà veu a la veterania de Pau Riba, que reviurà els temes del seu mític disc “Dioptria” mig segle després de la seva publicació. Serà el dijous 14 compartint escenari amb Xavier Mayora, una altra veu inconformista i revolucionària que des de la Figuerosa durà el seu segon treball en solitari, “Anartista”. I més accent local de la mà del guitarrista targarí Edu Escaño, que estrenarà el seu disc de debut com a solista “Catàleg d’homínids dispersos”, farcit de blues, funky i rock (divendres 15). Tampoc faltaran l’Escola Municipal de Música de Tàrrega, la Cobla Tàrrega, Grallers de la Barra i les agrupacions polifòniques Coral Ramon Carnicer i Orfeó Nova Tàrrega.

Electrònica, trapetón, espectacles familiars i orquestres en directe
La parcel·la de música electrònica anirà a càrrec de DJ Moncho, nom popular de la nit ponentina, i Marc Dorian DJ Set, líder del grup indie Dorian. Una altra de les sorpreses per a paladars inquiets serà la banda The Tyets, vinguts del Maresme encomanant el seu “trapetón”, barreja de trap i reggaeton. El públic infantil gaudirà del grup 2PrincesesBarbudes, distingit amb el premi Enderrock al millor disc familiar. D’altra banda, els aficionats als balls de tota la vida gaudiran de les melodies de les orquestres Mediterranea i Saturno. Cal destacar que la Regidoria de Cultura ja ha posat a la venda un paquet d’entrades al preu popular de 8 euros per assistir als dos concerts de Pau Riba + Xavier Mayora (dia 14) i Clara Peya (dia 17) al Teatre Ateneu.

Infolleida