Tàrrega acull una sessió itinerant de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida

30/10/2019

En el transcurs de la reunió s'ha parlat dels primers passos per construir el nou centre d'investigació porcina de la Noguera i una modificació dels nuclis de població de Vallbona de les Monges, entre altres temes

La Comissió territorial d'urbanisme de Lleida ha emès avui el primer informe sobre la proposta de construcció a Torrelameu del nou centre de recerca tecnològica especialitzada en el sector porcí. El projecte està previst en terrenys annexos als del campus de docència actual. Per construir-lo, és necessita requalificar una superfície de 2,5 hectàrees de sòl no urbanitzable.

La proposta s'ha debatut avui en una reunió celebrada a Tàrrega, on també s'ha aprovat el projecte de la Paeria de Cervera que planteja canviar el pla d'ordenació urbanística per poder autoritzar parcel·les industrials més petites que les actuals.

Entre altres temes, la Comissió també ha donat llum verda a la modificació del plantejament de Vallbona de les Monges que canvia la qualificació de 30 àmbits dels seus tres nuclis de població, uns canvis que permetran a l'Ajuntament guanyar gairebé 13 mil metres quadrats per ampliar el sistema d'equipaments públics, millorar el sistema viari i reconèixer serveis tècnics existents, a més d'esmenar d'alguna errada.
Noèlia Burgos