Tàrrega celebra un lluït concert de Santa Cecília en favor de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer

20/11/2022

Per ajudar a fer realitat un nou centre d’atenció de persones que pateixen algun tipus de malaltia neuro-degenerativa

Agrupacions musicals de Tàrrega s’han aplegat un any més al Teatre Ateneu per honorar Santa Cecília. A més d’un tribut a la patrona de la música, el concert té un marcat caire benèfic. La recaptació assolida avui diumenge, un total de 560 euros, s’ha destinat a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tàrrega i Comarca (AFATC), la qual impulsa la construcció d’un nou centre especialitzat en l’atenció de persones que pateixen algun tipus de demència o malaltia neuro-degenerativa. La presidenta de l’entitat, Teresa Robert, ha agraït les aportacions rebudes. Igualment així s’ha expressat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú: “la cultura, mitjançant la música, ha fet palesa una vegada més la seva solidaritat per una causa noble i necessària. Treballem així plegats per fer realitat un nou equipament social que ajudarà al benestar de les persones”, ha manifestat.

El programa s’ha obert amb l’actuació de la Coral Infantil Mestre Güell, que ja prepara la celebració l’any vinent del seu 60è aniversari. Han continuat l’Orquestra de Vent de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega, que ha aplegat fins a 23 instrumentistes dalt l’escenari, i l’Orfeó Nova Tàrrega, grup polifònic degà a la capital de l’Urgell. Han pres el relleu tot seguit la Coral Ramon Carnicer, que ja suma més d’un quart de segle de fèrtil trajectòria musical, i la Cobla Tàrrega, que han dedicat el seu repertori a la memòria dels sardanistes lleidatans Jordi Capell i Flavià Pont, recentment desapareguts. El públic ha gaudit d’una àmplia panoràmica d’estils i registres transitant per cançons tradicionals, composicions clàssiques, cultura popular i ritmes contemporanis.

En el decurs del concert, organitzat per la Regidoria de Cultura, també s’ha projectat un vídeo amb imatges virtuals per mostrar com serà el nou centre de l’AFATC, el qual es construirà en un terreny cedit pel consistori vora el Càmping Municipal. La capital de l’Urgell arrodonirà la jornada d’avui amb una nova proposta del 24è Festival de Música de Tardor – Orgues de Ponent i del Pirineu, organitzat pels Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida. El concert anirà a càrrec del Cor de Noies de l'Orfeó Català dirigit per Buia Reixach i amb Mercè Sanchís a l’orgue. La cita és prevista a les 6 de la tarda a l’Església Parroquial de Santa Maria de l’Alba.

Infolleida