Desenvolupen un taller de logopèdia per a usuaris de la Residència de Gent Gran Sant Antoni de Tàrrega

10/01/2019

Activitat de NeuroLleida i la Regidoria de Promoció de la Salut amb el suport de la Diputació de Lleida i el seu programa “Hàbits saludables”

L’entitat NeuroLleida i la Regidoria de Promoció de la Salut de Tàrrega desenvolupen un taller de logopèdia neurològica a la Residència de Gent Gran Sant Antoni de la capital de l’Urgell. L’activitat s’adreça a persones residents amb trastorns de la parla o problemes en la deglució a causa d’ictus, traumatismes crànio-encefàlics o malalties neurodegeneratives. Les afeccions poden empitjorar amb el temps i sovint limiten de manera significativa l’autonomia i la capacitat de comunicació. Per a pal·liar aquests efectes, les persones que participen al taller realitzen exercicis de musculatura facial i orofacial implicada en la parla, la masticació i la deglució. També milloren les funcions de la parla amb exercicis de respiració, coordinació fonorespiratòria, fonació, prosòdia i articulació.

Alba Sánchez, logopeda de Neurolleida especialitzada en teràpia miofuncional, imparteix el taller amb una freqüència setmanal i en grups reduïts de 10 persones. L’activitat, que es du a terme fins al proper mes de maig, compta amb el suport de la Diputació de Lleida a través del programa Hàbits saludables. Neurolleida és el servei d’ASPID especialitzat en la prevenció i l’abordatge de patologies d’origen neurològic. La iniciativa s’emmarca en la col·laboració que es porta des de fa temps entre ASPID i l’Ajuntament de Tàrrega per a potenciar accions vinculades a la salut i la inclusió social. El regidor de Promoció de la Salut, Jaume Folguera, ha destacat la bona entesa entre el consistori targarí i ASPID, fruit de la qual s’impulsen diversos programes en favor del benestar i la qualitat de vida de la gent gran.

L’objectiu principal de Neurolleida és desenvolupar estratègies destinades a reduir la discapacitat de la persona afectada per alguna patologia neurològica. Disposa d’un equip de professionals amb reconeguda formació tècnica en l’abordatge dels símptomes derivats d’una alteració estructural o funcional del sistema nerviós. 

Infolleida