Tàrrega inaugura el gimnàs del col·legi públic Àngel Guimerà

18/03/2018

Inversió de 199.423 euros finançada pel Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega ha inaugurat avui el nou gimnàs del col·legi públic Àngel Guimerà, inversió llargament esperada que millora la dotació d’instal·lacions del centre. A banda d’activitat física impartida dins el programa lectiu, l’edifici també acollirà altres celebracions, actes i trobades escolars. La materialització de l’equipament ha tingut un cost de 199.423 euros, finançats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el consistori targarí. L’obra constitueix una de les principals inversions en equipaments del present mandat. L’empresa Serboniu SL s’ha encarregat dels treballs sota la direcció tècnica de la Regidoria d’Urbanisme. D’altra banda, la Diputació de Lleida ha sufragat la instal·lació d’un mòdul destinat a lavabos. Per la seva part, l’AMPA de l’escola ha habilitat un petit magatzem annex que comunica directament amb la sala del gimnàs.

L’acte inaugural ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; el director del Col·legi Àngel Guimerà, Victor Valero; regidors de l’arc consistorial i representants de l’AMPA. Rosa Maria Perelló ha manifestat que el gimnàs és “una obra que fa ciutat ja que també es posarà a disposició dels veïns del barri com a espai polivalent” alhora que també ha destacat la qualitat de la construcció. Per la seva part, Miquel Àngel Cullerés ha agraït la col·laboració i la paciència de la direcció i les famílies de l’escola en tractar-se d’una inversió pendent des de la dècada passada. “Amb la inauguració d’avui es fa un acte de justícia vers el col·legi Àngel Guimerà”, ha dit.

El nou gimnàs, de planta rectangular, ocupa una superfície de 430 metres quadrats i està situat a la part posterior del recinte escolar vora el carrer de Gabriel de Tàrrega. L’equipament s’ha dotat d’il·luminació i calefacció. L’interior també llueix un revestiment de fusta a la part baixa de les parets que serveix d’amortidor acústic. El conjunt s’ha arrodonit a l’exterior amb una làmina de gespa artificial de 360 m2, reutilitzada del Camp d’Esports de la localitat. L’edifici també esdevindrà una sala multiusos per acollir tant esdeveniments municipals com els organitzats per la ciutadania. D’altra banda, es preveu una segona fase d’obres amb què s’incorporaran vestidors a l’edifici i altres elements per consolidar el gimnàs com a pavelló esportiu. Val a dir que fins ara l’alumnat realitzava les classes de gimnàstica al pati exterior, activitat que també es podrà impartir ara sota cobert. El Col·legi Àngel Guimerà de Tàrrega compta actualment amb 425 alumnes d’Infantil i Primària.

 

Infolleida