Tàrrega inicia les obres de reparació d’una trentena de carrers de la ciutat

09/05/2022

Els primers espais on s’actua són la Via Lacetània i els carrers de Maria Rúbies, Mossèn Nicolau i Vilagrassa

L’Ajuntament de Tàrrega ha donat inici avui dilluns a les tasques de reparació previstes en una trentena de carrers del nucli urbà. Es tracta d’un projecte dividit en tres lots per renovar paviments i adequar voreres, llambordes i rajoles malmeses. Els treballs han començat a la Via Lacetània i al tram del carrer de Maria Rúbies comprès entre Via Lacetània i Rosa Sensat, on es procedeix a substituir el ferm de la calçada amb una nova capa asfàltica. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Asfalts i Equips de Vialitat SL per un import de 36.298 euros (import corresponent al lot 2). És previst que demà dimarts els operaris comencin a treballar als carrers de Mossèn Nicolau (entre l’avinguda de Barcelona i Mestre Güell) i de Vilagrassa (entre l’avinguda de Josep Trepat Galceran i el carrer de Palafanga).

Així, el consistori targarí dona el tret de sortida als projectes d’arranjament d’espais públics que presenten un estat deficient, obres que es finançaran mitjançant 150.000 euros provinents del romanent de tresoreria, tal i com es va aprovar en la sessió del Ple celebrada el passat setembre. En aquest sentit, també s’ha adjudicat el lot 3 per valor de 23.979 euros mentre que el lot 1 ha sortit a concurs amb un pressupost base de 84.719 euros.

La capital de l’Urgell també preveu reparar llambordes i rajoles en carrers com el de l’Hospital, Major, Santa Anna, Santa Maria, Escoles, Joan Tous o Mare Vedruna així com a la plaça de Sant Antoni o el passeig del Parc Esportiu. De la mateixa manera, es contempla reposar trams del paviment en indrets com la plaça del Carme, la plaça de Manuel de Pedrolo o el carrer de Sant Pere Claver entre altres. Alhora s’habilitaran voreres de sauló delimitades per pilones a l’avinguda de Balaguer i els carrers de Joan Tous i La Plana. Val a dir que el pla d’adequació de carrers és fruit d’una diagnosi realitzada pels serveis tècnics en els diferents barris de Tàrrega.

Infolleida